AMSTERDAM - Volgens Frits Schuitema, voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) bij PSV, kan er geen sprake van zijn dat Harry van Raaij in de toekomst een adviserende rol krijgt.

Dinsdag meldden verschillende media dat de oud-voorzitter van de Eindhovenaren als adviseur terug zou keren bij de club uit de Lichtstad, maar Schuitema spreekt dit nu tegen.

'‘Daar is geen behoefte aan. We hebben binnen de club meer dan voldoende capabele personen met een duidelijke mening,’' aldus Schuitema tegenover het AD.

Van Raaij stapte eerder dit jaar uit het stichtingsbestuur van PSV na een meningsverschil met Schuitema en leverde vervolgens forse kritiek op de voorzitter van de rvc. Onlangs voerde hij gesprekken met aanstaand algemeen directeur Tiny Sanders.

Hiddink

'‘Het is logisch dat Sanders praat met mannen als Van Raaij en Guus Hiddink, die een belangrijke rol hebben vertolkt bij PSV,’' vindt Schuitema.

'‘Maar ik was totaal verrast door de publicaties over een mogelijke adviseursrol voor Van Raaij. Daar is binnen de directie en de Raad van Commissarissen niet over gesproken.’'