HEERENVEEN - sc Heerenveen neemt na dit seizoen afscheid van maar liefst twaalf spelers, onder wie de prominente aanvallers Gerald Sibon en Paulo Henrique.

Ook de contracten van Michael Dingsdag, Arnór Smarason, Henrico Drost, Cecilio Lopes, Sofian Akouili Arjen Bergsma, Agil Etemadi, Hassan Bai Kamara en Michel Poldervaart worden niet verlengd.

De Friezen besloten bovendien de optie tot koop op huurling Hernan Losada niet te lichten, waardoor de middenvelder moet terugkeren naar Anderlecht.

De 35-jarige Sibon speelde in totaal vijf jaar voor Heerenveen, uitgesmeerd over twee periodes. De Braziliaanse spits Paulo Henrique (21) is bezig aan zijn derde seizoen in Friesland.

Opvallend

Ook het vertrek van Dingsdag is opvallend. De verdediger was de afgelopen drie jaar een onbetwiste basisspeler, maar komt dit jaar minder aan spelen toe.

De clubleiding van Heerenveen moet nog een beslissing nemen over het mogelijke aanblijven van de doelmannen Henk Timmer en Martin Lejsal. De Friezen willen in principe verder met Xander Houtkoop en Harm Zeinstra, die dit seizoen op huurbasis bij FC Emmen spelen.