AMSTERDAM - Raymond Atteveld kan zijn ontslag bij ADO Den Haag maar moeilijk bevatten. De trainer zegt tegenover De Telegraaf dat hij zich 'op een ongelooflijke manier' in zijn hemd voelt gezet door de ADO-selectie.

Nadat maandag vanuit de club een verklaring verstuurd werd dat Atteveld mocht aanblijven, werd hij dinsdag plots alsnog op straat gezet.

''De afspraken die maandag met de directie zijn gemaakt en in samenspraak met de spelers in een persbericht zijn verwoord, werden nog dezelfde avond door die gasten onkracht via de media en supporters'', laat Atteveld weten.

''Daardoor ontstond een bepaalde stemming en werd mijn positie alsnog onhoudbaar. Ik zeg spelers, maar eigenlijk is het maar een man of drie, vier die de heleboel bij elkaar liegt.”

Buijs

Volgens de krant doelt de coach op aanvoerder Danny Buijs, Lex Immers, Ricky van den Bergh en Richard Knopper.

''Als je in de positie zit, waarin we met ADO Den Haag zitten, moet je gewoon keihard werken en niet voortdurend de kantjes eraf lopen. Vervolgens zeggen ze wel doodleuk dat ze zo begaan zijn met de club. Ze kunnen nu laten zien dat ze ADO in de eredivisie kunnen houden.''

''Gelukkig komen de directie en raad van commissarissen er steeds meer achter dat die vier voortdurend liegen en bedriegen. Heeft Buijs in de rust van NAC-ADO zijn aanvoerdersband naar mijn hoofd gegooid? Honderd procent onzin,'' vervolgt Atteveld, die vreest dat hij is beschadigd door de perikelen in de Hofstad.

Orentrekker

''Dankzij hetzelfde viertal denkt iedereen dat ik een orentrekker ben en voetballers sla. Dat stempel zal moeilijk weg te poetsen zijn. Hopelijk staan snel mijn trainerskwaliteiten weer centraal.''

Atteveld heeft het met de clubleiding nog niet gehad over een afkoopsom. ''Ik heb een contract tot 2011 en de emoties zijn nu te hoog om over de toekomst of ontbinding te praten. Die gesprekken worden over het weekeinde heen getild.''

Maurice Steijn, voorheen trainer van het beloftenelftal van ADO, neemt de taken van Atteveld tot aan het einde van het seizoen over.