BARCELONA - Frank de Boer verkeert al maandenlang in onzekerheid over zijn toekomst bij Barcelona. Ondanks alle beloften is zijn aflopende contract nog steeds niet verlengd. "Ze zeggen steeds: het komt goed, het komt goed, maar het is nog niet goed. Ik ben niet blij met de situatie", schampert de verdediger.

"Ik word wel een beetje aan het lijntje gehouden. Ik wil weten wat mijn toekomst is", vervolgt de international. "Zij zeggen dat er nog genoeg tijd is voor contractverlenging, het zij zo. Waarom ik nog geen nieuw contract heb, weet ik niet. Ze hebben daar geen antwoord op."

"Ik sta nog niet open voor andere clubs, want ik wil hier graag blijven. Ik denk dat ze eerst willen wachten op wat er volgend seizoen gaat gebeuren. Misschien komt er wel een nieuwe trainer. Ik heb niet de indruk dat ze van me af willen."

Rexach

Het contract van de huidige coach Rexach loopt na dit seizoen af. Hij staat onder zware druk na de nederlaag tegen Osasuna, waardoor Barca negende staat in de Primera Division. Hij bood zelfs al zijn ontslag aan. De Boer weerspreekt dat. "Hij zei: als het aan mij ligt, ben ik de eerste die opstapt. Ik wil alles doen de club er bovenop te helpen. Maar de spelers moeten het doen."

De Boer zou deze week praten met het bestuur over een nieuwe verbintenis, maar speler en leiding besloten dat uit te stelllen. "Bij de club hebben ze nu andere zorgen. Nu is het geen goed moment te praten over contracten door allerlei gebeurtenissen. Er is paniek hier. Het is 22 jaar geleden voor het laatst gebeurd dat we negende stonden in de competitie", verklaart De Boer.

Leugens

Vorige week kwam vanuit het immer rivaliserende Madrid de roddel naar buiten dat enkele spelers betrokken zouden zijn bij een seksschandaal, waarop de spelers veel kritiek kregen. Patrick Kluivert stelde in de Spaanse kranten dat de affaire van invloed was op het spel. "Er zijn leugens verteld en geschreven en dat maakt het er moeilijker op. Ik bedoel, wij hebben allemaal families en kinderen."

Kluivert

Volgens Kluivert "is de coach niet het probleem, maar de spelers. We moeten rustig blijven, want er is nog niets verloren. We zitten gewoon in een moeilijke situatie. Maar we moeten nu wel gaan winnen. De ervaren spelers moeten de jongeren gaan helpen."

Overmars

Marc Overmars sluit zich daarbij aan: "In het team heeft niemand wat tegen de coach. Met een paar goede resultaten is er zo een ommekeer. En we doen nog volop mee in de Champions League. Maar de druk begint nu wel mee te tellen. Dat is altijd het geval bij Barcelona en bovendien kunnen de fans zich zo tegen je keren."