MIAMI - Roger Federer is dinsdag (plaatselijke tijd) uitgeschakeld in de vierde ronde van het tennistoernooi in Miami. De Zwitserse nummer een van de wereld verloor na een partij van bijna drie uur met 6-4 6-7 (3) 7-6 (6) van de Tsjech Tomas Berdych, de bedwinger van Thiemo de Bakker in de tweede schifting.

De Zwitserse nummer een van de wereld verloor na een partij van bijna drie uur met 6-4 6-7 (3) 7-6 (6) van de Tsjech Tomas Berdych, de bedwinger van Thiemo de Bakker in de tweede schifting.

Federer en Berdych stonden voor de tiende keer tegenover elkaar. De Tsjechische tennisser behaalde in Miami zijn tweede zege.

Federer werd twee weken geleden in Indian Wells ook al vroegtijdig uit het toernooi geslagen. Hij strandde toen in de derde ronde.

Nadal

Rafael Nadal bereikte wel de kwartfinales. De als vierde geplaatste Spanjaard was in twee sets te sterk voor zijn landgenoot David Ferrer: 7-6 (5) 6-4.

Naast Nadal sloeg nog een Spanjaard zich naar de laatste acht. Fernando Verdasco was in 6-4 7-6 (3) de meerdere van Marin Cilic.

Roddick

Andy Roddick sloeg zich eveneens naar de laatste acht. Hij had een moeilijke start tegen de Duitser Benjamin Becker. De Amerikaan kwam in de eerste set met 4-1 achter. Hij herstelde zich echter knap en besliste de partij met 7-6 6-3.

Ook Robin Söderling zit nog in het toernooi. De als vijfde geplaatste Zweed versloeg de Chileen Fernando Gonzalez in drie sets: 6-0 6-7 (3) 6-2.