LYON - Olympique Lyon is nog steeds kansrijk om voor het eerst in de clubhistorie de halve finale van de Champions League te halen.

De ploeg zette dinsdag in een Frans onderonsje rivaal Bordeaux op een redelijke achterstand (3-1), waardoor de return over ruim een week een interessante avond gaat worden.

Bordeaux loste vorig seizoen Olympique Lyon na zeven jaar af als Frans kampioen. In de succesperiode kreeg Lyon in Europa weliswaar heel vaak de handen op elkaar met mooi voetbal, maar ontbrak het de Franse club aan een killersmentaliteit.

Op weg naar de halve finale van de Champions League ging het steeds mis. Tegen Bordeaux hoopt de club die reeks te doorbreken en met de laat verworven 3-1 is er dit keer een goede kans op overleven.

Start

De start van de huidige nummer vier van de Franse competitie tegen de koploper was goed. Na 10 minuten bewees de Argentijn Lisandro Lopez opnieuw een echte spits te zijn: 1-0. De vreugde bij de thuisploeg, die in de achtste finales heel verrassend de miljonairsploeg van Real Madrid uit het lucratieve bekertoernooi verdreef, was kort.

Vier minuten later bezorgde Marouane Chamakh Bordeaux de treffer die de gasten zo graag wilden. Hij kopte raak na een mooie aanval.

Bastos

Lyon bleef ondanks de tegenslag de bovenliggende partij. Oud-Feyenoorder Michel Bastos bracht weer stemming in het stadion van de thuispubliek.

Na ruim een half uur zorgde hij voor de 2-1, na voorbereidend werk van het Bosnische talent Miralem Pjanic. Die marge bleef lang staan tot Lisandro in de 77e minuut van de Duitse scheidsrechter Felix Brych nog een buitenkansje kreeg.

De arbiter legde de bal na hands van Mathieu Chalme op de stip en de spits schoot raak. Pech voor Lyon is dat de trefzekere aanvaller volgende week ontbreekt. Net als teamgenoot Sidney Govou liep hij tegen een gele kaart en een automatische schorsing aan.