AMSTERDAM - ADO Den Haag heeft dinsdag alsnog besloten haar hoofdtrainer Raymond Atteveld het seizoen niet af te laten maken.

De club uit de Hofstad wil de omstandigheden zo optimaal mogelijk maken om handhaving in de eredivisie af te dwingen.

''De situatie voor de hoofdtrainer kan niet anders dan als onhoudbaar worden bestempeld'', laat ADO weten.

Het seizoen zal worden afgemaakt onder leiding van de huidige trainer van het beloftenelftal, Maurice Steijn.

Afgelopen weekeinde werd duidelijk dat een deel van de spelersgroep van ADO Den Haag niet langer door wilde met Atteveld.

Signalen

Maandag volgden gesprekken met Atteveld, de selectie en de clubleiding, waarna ADO liet weten dat Atteveld het vertrouwen behield, maar nadrukkelijker zou worden bijgestaan door Steijn.

''Alle spelers schaarden zich achter dit besluit. Na bekendmaking van dit besluit, hebben verschillende spelers echter signalen afgegeven – in en buiten de media – dat zij zich niet werkelijk achter dit besluit scharen'', verklaart ADO op de eigen website. ''Daarmee is de grond voor het gezamenlijke besluit weggevallen.''

Wetzel

Atteveld volgde april vorig jaar André Wetzel op als hoofdcoach. Wetzel ging zich toen volledig concentreren op zijn functie van technisch directeur. Hij werd eind vorig jaar uit die functie ontslagen. Wetzel stapte daarop naar de arbitragecommissie van de KNVB, die eerder deze maand besloot dat ADO hem een ton moest betalen.

Aangezien het contract van Atteveld doorliep tot medio 2011, zal ook zijn ontslag de club geld kosten.