SANTIAGO DE CUBA - De Nederlandse honkballers zijn bij het WKop Cuba uitgeschakeld. Het resultaat van het duel van Oranje tegende Verenigde Staten werd op slag onbelangrijk, doordat Brazilië met-0 won van China. De Zuid-Amerikanen bereikten door dat resultaatde kwartfinales.

Nederland stond na de eerste helft van de vierde innings met 2-0voor tegen de Amerikanen. De wedstrijd werd daarna gestaakt wegensde regen en zal niet worden afgemaakt, omdat de uitslag er toch alniet meer toe deed.

Het voortijdige vertrek naar huis kwam niet onverwacht. Denederlagen tegen Panama en Brazilië hadden die al zeerwaarschijnlijk gemaakt. Bondscoach Robert Eenhoorn gaf zijnselectie dan ook de opdracht mee van de laatste twee duels inSantiago de Cuba iets moois te maken. Tegen Mexico lukte dat zondagaardig (6-3) en ook tegen de Verenigde Staten was Nederland goedbezig, totdat het slechte weer de positieve afronding onmogelijkmaakte.

Eenhoorn liet Calvin Maduro beginnen op de heuvel. Dirk van 'tKlooster stond opnieuw in het rechtsveld geposteerd. De Amerikaansewerper Ryan Creek kreeg het in de derde inning moeilijk. Hij stondRaily Legito en Eugene Kingsale een vrije loop toe. Shernol Adrianasloeg hen binnen met een tweehonkslag.