AMSTERDAM – Na een afwezigheid van ruim twee maanden is voormalig voorzitter Harry van Raaij weer terug op het oude nest. Het 73-jarige PSV-icoon gaat aan de slag als adviseur voor de Eindhovense club.

Van Raaij vertrok begin februari van dit jaar bij PSV door een een meningsverschil met president-commissaris Frits Schuitema. Nu keert de oud-voorzitter dus weer terug na een korte afwezigheid bij de nummer drie van de eredivisie.

Van Raaij kreeg half maart deze aanbieding van de nieuwe algemeen directeur Tiny Sanders. Volgens het erelid van PSV verliep het gesprek ‘heel positief en heel fijn’.

'Altijd beschikbaar'

“Ik heb hem laten weten dat ik altijd beschikbaar ben om PSV waar nodig van dienst te zijn. De club kan in voorkomende gevallen op mij rekenen”, zegt Van Raaij tegenover De Gelderlander.

Een functie in de Raad van Commissarissen van Van Raaij zit er niet in voor PSV. Van Raaij heeft aangegeven dat hij geen officiële rol meer wil bekleden voor de club.

Hiddink

Sanders liet maandag al weten dat ook Hiddink weer wat gaat betekenen voor eredivisionist. In welke rol de bondscoach van Turkije bij PSV aan de slag gaat, is nog onbekend.

"Voor iemand van het kaliber-Hiddink is er sowieso plaats", vertelt Sanders. "Daarbij is het niet eens zo belangrijk of hij een officiële functie bekleedt. We willen nu en in de toekomst gewoon graag van zijn kennis en netwerk gebruikmaken."

"Ik heb Guus kort getroffen rond de wedstrijden Ajax-PSV en PSV-FC Twente. Daar is een vervolgafspraak uit voortgekomen. We weten dat hij PSV een warm hart toedraagt."