LEEUWARDEN - Cambuur Leeuwarden heeft de minimale kans op de titel in de eerste divisie maandagavond overeind gehouden. De Friezen verpletterden FC Oss met 8-1 en verkleinden daardoor de achterstand op koploper De Graafschap tot zeven punten.

In de Jupiler League staan nog vier speelronden op het programma.

Cambuur besliste het duel maandagavond tussen de 20e en 30e minuut. Nassir Maachi en twee keer Mark de Vries tilden het verschil in die periode naar drie treffers: 3-0. Zowel Maachi als De Vries lieten er in de tweede helft nog een treffer op volgen.

De Vries achterhaalde met zijn drie doelpunten de topscorers van de eerste divisie, Michael de Leeuw (Veendam) en Johan Voskamp (Helmond Sport), die net als de Cambuur-speler in totaal 21 keer het net vonden.

Menzo

Met de doelpunten van Sandor van der Heide (2) en Reza Ghoochannejhad liep Cambuur, waar trainer Stanley Menzo een principe-akkoord bereikte om zijn contract te verlengen, naar 8-0 uit.

Tim Peters redde de eer voor FC Oss, dat op doelsaldo wel naar de laatste plaats zakte. Eerder in het seizoen was de wedstrijd in Oss tussen de twee ploegen ook al heel doelpuntrijk. Daar vielen toen ook negen treffers, waarbij Cambuur door de 5-4-winst ook drie punten meenam.

Titel

De kans is aanwezig dat de strijd om de titel in de Jupiler League komend weekeinde al wordt beslist. Dan zou Cambuur vrijdag bij MVV in Maastricht moeten verliezen en De Graafschap zondag thuis van Go Ahead Eagles moeten winnen.

In dat geval zijn de Doetinchemmers niet meer in te halen.