DEN HAAG - Trainer Raymond Atteveld behoudt vooralsnog zijn baan bij ADO Den Haag . Na urenlang crisisberaad maandag tussen de directie, spelers en de raad van commissarissen heeft de clubleiding besloten dat de 43-jarige coach in functie blijft.

Wel wordt Maurice Steijn, de coach van het Haagse beloftenteam, op verzoek van de spelers nauwer betrokken bij de gang van zaken rond de hoofdmacht.

Volgens een woordvoerster van ADO Den Haag konden alle partijen zich uiteindelijk vinden in het besluit om door te gaan met Atteveld.

''Deze beslissing was unaniem'', zei de zegsvrouw. De geplaagde trainer was maandag zelf ook betrokken bij de diverse praatsessies in Den Haag.

Zijn contract bij ADO loopt door tot medio 2011. De Haagse degradatiekandidaat speelt zondag thuis tegen Ajax.

Harde woorden

ADO Den Haag verloor vrijdagavond kansloos met 3-0 bij NAC Breda. Tijdens de rust (1-0) vielen er harde woorden in de Haagse kleedkamer.

De heetgebakerde Atteveld ging flink tekeer tegen zijn manschappen, maar sommige spelers lieten zich tegen hun coach evenmin onbetuigd.

Harde kern

Bij terugkeer in Den Haag werd de spelersbus opgewacht door boze fans. De harde kern van de Haagse aanhang riep daarbij voortdurend om het ontslag van Atteveld, die uiteindelijk onder politiebegeleiding de bus verliet.

Hem worden de povere prestaties en een slechte verstandhouding met de spelersgroep aangerekend.

Buijs

Aanvoerder Danny Buijs liet vrijdagnacht aan de verhitte supporters weten dat ''het zo niet langer kon doorgaan'' tussen Atteveld en de spelersgroep.

Hij kondigde een gesprek aan met de clubleiding. Dat onderhoud vond maandagochtend vanaf 09.00 uur plaats en duurde tot na de middag.

Wetzel

Atteveld trad half april vorig jaar vervroegd in dienst als hoofdcoach van ADO Den Haag. Hij nam de taken over van André Wetzel, die op eigen initiatief terugtrad en zich alleen nog maar wilde concentreren op zijn baan als technisch directeur.

Na een kritisch interview werd Wetzel eind vorig jaar ontslagen. Na een arbitragezaak is zijn contract per 1 april bij ADO Den Haag ontbonden.

Crisisoverleg