ABIDJAN - Sven-Göran Eriksson is zondagavond officieel gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Ivoorkust.

''Hij gaat de nationale ploeg leiden op het wereldkampioenschap. Zijn opdracht is ervoor te zorgen dat we een waardige deelnemer zijn'', liet de Ivoriaanse voetbalbond (FIF) in een verklaring weten.

Guus Hiddink was eerder in beeld voor deze functie tijdens het WK, maar de Achterhoeker gaf er de voorkeur aan zijn aandacht geheel op zijn nieuwe baan bij de Turkse bond te richten.

Het bestuur van de FIF liet weten verscheidene kandidaten benaderd te hebben voor de opvolging van Vahid Halilhodzic. De Bosniër werd in februari ontslagen omdat hij er niet in was geslaagd Ivoorkust naar de halve eindstrijd te loodsen in het toernooi om de Afrika Cup.

Engeland

Uiteindelijk werd gekozen voor de 62-jarige Eriksson, die in de periode 2001-2006 bondscoach was van Engeland. Daarvoor was de Zweed trainer van clubs in zijn vaderland, Portugal en Italië.

In 2007 had hij Manchester City onder zijn hoede en daarna was hij enige tijd, zonder succes, actief in Mexico. Erikssen werd vorig jaar aangesteld als technisch directeur van Notts County, uitkomend in de Engelse League Two, maar stapte daar vorige maand op.