MADRID - Real Madrid heeft zondagavond in de Primera Division gelijke tred gehouden met titelverdediger FC Barcelona door de derby tegen Atletico tot een goed einde te brengen.

Het duel in het Bernabeu-stadion eindigde in 3-2. De Spaanse koplopers hebben nu beide 74 punten. Real heeft een iets beter doelsaldo.

Atletico kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van José Antonio Reyes. De 0-1 was ook de ruststand.

Vlak na de hervatting maakte Xabi Alonso gelijk. Alvaro Arbeloa en Gonzalo Higuain leken het duel na ruim een uur wel te hebben beslist. Diego Forlan (strafschop) maakte er in de 68e minuut toch weer een spannende wedstrijd van.

Rafael van der Vaart had, omdat Kaká nog altijd ontbreekt, een basisplaats. De Nederlandse middenvelder moest een kwartier voor tijd plaats maken voor Raul.

Barcelona

Barcelona had zaterdag even alleen de leiding genomen. De Catalanen wonnen uit bij Real Mallorca met minimaal verschil (0-1). Zlatan Ibrahimovic maakte in de 63e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Barcelona begon zonder Lionel Messi en Xavi.

Beide sterspelers kwamen in de tweede helft in het veld omdat hun club geen afstand kon nemen van Mallorca. Xavi nam de hoekschop waaruit Ibrahimovic scoorde.

Valencia en Sevilla verliezen

Valencia verloor met liefst 3-0 bij Real Zaragoza. Carlos Diogo, Javier Arizmendi en Jiri Jarosik maakten de doelpunten voor de thuisclub. De Nederlander Hedwiges Maduro speelde de hele wedstrijd mee bij Valencia, dat op de derde plaats blijft staan met liefst 21 punten achterstand.

Ook onder een nieuwe trainer geeft Sevilla steeds meer terrein prijs. De ploeg verloor zondagavond met 3-0 bij Villarreal, waarmee de kans om de vierde plaats van Mallorca over te nemen verdween.

Sevilla ontsloeg dinsdag trainer Manolo Jimenez en verving hem door Antonio Alvarez. Die zag zijn ploeg bij Villarreal dramatisch beginnen en binnen 18 minuten twee treffers incasseren. Het werd uiteindelijk zelfs 3-0.

Voor Villarreal scoorden in de eerste helft Giuseppe Rossi en Joseba Llorente, beiden op aangeven van de Braziliaanse international Nilmar. Ruim na het verstrijken van de officiële speeltijd tekende Robert Pires voor de derde treffer van Villarreal, dat door de zege weer dichter naar de top zes sloop.