ROTTERDAM - De kaarten voor de finale van de wereldtitelstrijd korfbal op zondag 9 november in Ahoy' in Rotterdam vliegen de deur uit. Dat meldde Cees Verbunt, voorzitter het organisatiecomité, met enige trots maandag in Rotterdam op de laatste persconferentie voor het WK.

Van de 10.000 beschikbare entreebewijzen zijn er 6000 verkocht. De fans gaan er daarbij van uit dat de Nederlandse korfballers zonder al te veel problemen tot de eindstrijd zullen doordringen.

Nog niet uitverkocht

"We gaan er van uit dat de finale uitverkocht zal raken", aldus Verbunt. "Wie geen kaartje kan bemachtigen, kan de wedstrijd live op televisie volgen."

De organisatie heeft een uitverkocht Ahoy' nodig om financieel quitte te draaien. "We hebben 25.000 toeschouwers nodig om het WK zonder verlies af te sluiten", geeft Verbunt aan die werkt met een begroting van 1,2 miljoen euro.

Daarvan wordt 20 procent gedekt door sponsors, 20 procent door subsidies, 10 procent door de Nederlandse bond die haar 100-jarige bestaan viert en 15 procent door de bijdrage van deelnemers.

In Rotterdam verschijnt het recordaantal van zestien landen in het veld. Het WK begint op 27 oktober met de voorronde over drie dagen in Zeeland en gaat van af 1 november verder met het hoofdtoernooi in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Favorietenrol

De Nederlandse ploeg is torenhoog favoriet. Bondscoach Jan Sjouke van de Bos selecteerde begin mei twintig spelers en speelsters.

Daartoe behoorde slechts één van de drie broers Simons, Leon. Erik stopte in mei met korfbal (knieblessure), André weigerde zich te committeren aan het oefenprogramma. Van de Bos haalde de oudjes Mady Tims en Dennis Voshart terug. De groep is inmiddels teruggebracht tot zestien man/vrouw. De laatste twee vallen volgende week af.