MÜNCHEN - Bayern München heeft zaterdag voor de tweede keer op rij een competitiewedstrijd verloren. De club uit Beieren liet zich voor eigen publiek verrassen door VfB Stuttgart (1-2).

Bayern München verloor vorige week met dezelfde cijfers van Eintracht Frankfurt.

Bayer Leverkusen en Schalke 04 kunnen zaterdagavond van de nederlaag van Bayern München profiteren. Beide clubs ontmoeten elkaar in Leverkusen.

Schalke 04 begint met een achterstand van slechts één punt op Bayern München aan de topper. Bayer Leverkusen heeft voorlopig drie punten minder dan de koploper.

Rust

Trainer Louis van Gaal hield Arjen Robben en Franck Ribery in de eerste helft op de bank. Hij gunde beide spelers rust in de aanloop van het duel van dinsdag in de Champions League met Manchester United.

Van Gaal bracht beide spelers na rust alsnog bij een gelijke stand van 1-1. Ivica Olic schoot Bayern München in de 32e minuut op voorsprong (1-0). VfB Stuttgart, met Khalid Boulahrouz als rechtsback, kwam in de 41e minuut een beetje gelukkig op gelijke hoogte. Christian Träsch trapte via de rug van Holger Badstuber raak: 1-1.

Blunder

Robben en Ribery stonden nog geen vijf minuten op het veld of VfB Stuttgart nam de leiding.

Ciprian Marica profiteerde van een foutieve keuze van doelman Hans Jörg Butt, die voor de zoveelste keer dit seizoen blunderde (1-2).

Bayern opende onder aanvoering van Robben vervolgens de jacht op de gelijkmaker.

Geblesseerd

Robben raakte in de slotfase van het duel geblesseerd. Hij bleef met een van pijn vertrokken gezicht op het veld omdat trainer Van Gaal al drie keer had gewisseld.

Mark van Bommel speelde de hele wedstrijd voor Bayern München en kreeg een gele kaart.