MELBOURNE - Sebastian Vettel heeft zaterdag poleposition veroverd voor de Grote Prijs van Australië in de Formule 1.

De Duitse autocoureur van Red Bull Racing was in Melbourne de snelste in de kwalificatie.

Hij reed de beste rondetijd ooit op het circuit van Albert Park: 1.23,919. Vettel behaalde twee weken terug bij de openingsrace in Bahrein ook al poleposition.

Red Bull leverde een dubbelslag, omdat de Australiër Mark Webber de tweede tijd reed in de kwalificatie (1.24,035) en daardoor zondag naast teamgenoot Vettel op de eerste startrij staat.

Startpositie

Derde startpositie is voor Fernando Alonso van Ferrari (1.24,111), twee weken geleden winnaar van de eerste Grand Prix van dit seizoen.

Regerend wereldkampioen Jenson Button zette in zijn McLaren de vierde tijd op de klokken (1.24,675). Ferrari-rijder Felipe Massa stuurde zijn bolide naar de vijfde startplek (1.24,837).

Schumacher

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher kreeg zijn Mercedes niet tussen de snelsten gewrongen. De Duitser, terug na ruim drie jaar afwezigheid, klokte de zevende tijd (1.24,927).

De Brit Lewis Hamilton kwam niet in de top tien terecht. De wereldkampioen van 2008 reed in zijn McLaren de elfde tijd.

Aanhaken

De nieuwkomers in de Formule 1 zijn absoluut nog niet in staat aan te haken bij de gevestigde teams. De bolides van Lotus, Virgin en Hispania Racing waren seconden langzamer dan de topteams en starten zondag in de tweede Grote Prijs van dit seizoen achteraan.