OSS - De Graafschap blijft winnen in de eerste divisie. De Doetinchemmers lieten vrijdagavond FC Oss zonder punten door de uitwedstrijd met 3-1 te winnen.

Het was de zesde zege op rij voor de koploper. SC Cambuur bleef op tien punten volgen door een ruime zege op Volendam (3-0). De Friezen hebben echter een duel minder gespeeld.

Nummer drie Go Ahead Eagles, donderdag door Ajax uitgeschakeld in de beker, kan zondag ook weer op tien punten van De Graafschap komen als het de thuiswedstrijd tegen Emmen weet te winnen.

Hekkensluiter Telstar haalde na negen nederlagen op rij eindelijk een punt: 2-2 tegen RBC Roosendaal. Dat hadden er twee meer moeten zijn. In de slotfase verspeelde de nummer laatst een voorsprong van 2-0.

Door het ene punt blijft Telstar laatste. De ploeg kwam wel in punten op gelijke hoogte met FC Oss, maar de Brabanders speelden een duel minder.

Periodetitel

De Graafschap en Cambuur zijn ook de belangrijkste gegadigden voor de vierde periodetitel. De Graafschap leidt daarin met achttien punten uit zes duels, Cambuur heeft er drie minder.

De zege van de lijstaanvoerder tegen FC Oss kwam redelijk eenvoudig tot stand. Na 25 minuten stond het al 0-2 in Oss. Steve de Ridder en Vito Wormgoor namen de treffers voor hun rekening.

FC Oss kwam wel terug tot 1-2 door Mike Thijssen, maar Berry Powel zorgde een kwartier voor het einde met de 3-1 voor de 22e seizoenszege van De Graafschap, dat de titel amper nog kan ontgaan.

Maachi

SC Cambuur had weinig last van Volendam, dat in de eerste divisie de grootste lekkages kent in verdedigend opzicht. Nassir Maachi maakte zijn elfde en twaalfde seizoenstreffer tegen de Noord-Hollanders.

Dennis van der Ree tekende in de slotfase met de 3-0 voor de 72e tegengoal voor Volendam dit seizoen.

Telstar

Telstar achterhaalde onderin FC Oss weer op de ranglijst. De Velzenaren stonden binnen 20 minuten met 2-0 voor tegen RBC. Raymond Fafiani en Glynor Plet, met zijn twintigste competitietreffer, zorgden voor de riante en ongekende voorsprong.

In plaats van drie punten te pakken, ging het in de slotfase toch weer voor een groot deel mis bij de ploeg van Marcel Bout, die in februari Edward Metgod als trainer verving.

Eerst benutte Sjaak Polak een strafschop en diep in blessuretijd tekende Jordan Remacle voor de gelijkmaker. De laatste zege van Telstar dateert inmiddels van 22 januari.