AMSTERDAM - Bondscoach Diego Maradona van Argentinië voelt zich allerminst in zijn eer aangetast nu menigeen beweert dat Lionel Messi hem op 22-jarige leeftijd al is voorbijgestreefd.

''Als iemand mij overtreft, laat diegene dan een Argentijn zijn. Presteert Messi goed, dan heb ik daar ook baat bij,'' zegt Maradona tegen persbureau Reuters.

Messi wordt na zijn sprankelende optredens van de laatste weken bij FC Barcelona in één adem genoemd met Maradona, Pelé en Johan Cruijff. Zelf vindt de dribbelaar dat hij eerst de wereldtitel moet veroveren om legende genoemd te mogen te worden.

Wisselvallig

De prestaties van de dribbelaar in de nationale ploeg zijn op zijn zachtst gezegd wisselvallig. ''Ik weet zeker dat hij explodeert op het WK,'' aldus Maradona. ''Het is een overweging waard om onze tactiek te modelleren naar zijn wensen.''

Maradona keerde deze week terug in Argentinië na een tournee door Europa. In Barcelona ontmoette hij de wereldvoetballer van het jaar 2009. ''Ik keek in Messi's ogen en constateerde: 'hij is volwassen geworden.' Ik geloof heilig in hem. Hij is geen 'Lio' meer, hij is Messi.''