MADRID - Real Madrid heeft donderdag de eerste plaats in de Primera Division weer overgenomen van FC Barcelona. De Madrilenen hadden aan een flitsende eerste helft genoeg om zich te ontdoen van Getafe: 2-4.

Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuain maakten beiden twee doelpunten voor Real Madrid, dat aantrad met Rafael van der Vaart in de basis.

De 'Koninklijke' scoorde tussen de 13e en 37e minuut vier keer. Higuain voerde zijn seizoenstotaal op tot 22 doelpunten, drie minder dan Lionel Messi. De Argentijnse aanvaller van Barcelona voert de topscorerslijst in de Spaanse competitie aan.

Ronaldo

Ronaldo staat na zijn twee treffers tegen Getafe op zeventien. Van der Vaart, de laatste weken verzekerd van een basisplaats mede door de blessure van Kaká, werd halverwege de tweede helft gewisseld. Royston Drenthe ontbak in de selectie van de Madrilenen.

Barcelona won woensdag al met 2-0 van Osasuna. De Catalanen hebben net als Real Madrid 71 punten, maar een minder doelsaldo. Op 11 april staan de twee titelkandidaten tegenover elkaar in Madrid.