AMSTERDAM - Ajax weet nog niet of het supporters mee naar de Kuip mag meenemen als de club zich donderdagavond voor de bekerfinale plaatst.

De Amsterdamse vereniging is in afwachting van een besluit van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam.

Ajax speelt donderdagavond de halve finale van de nationale beker tegen Go Ahead Eagles. De winnaar voetbalt op 25 april in de Kuip de eindstrijd tegen Feyenoord.

Burgemeesters

De burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam hebben vorig jaar afgesproken dat duels tussen Feyenoord en Ajax tot 2014 alleen worden bijgewoond door fans van de thuisclub. Ze namen die beslissing na een reeks van ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen.

Voor wedstrijden als de bekerfinale en de Johan Cruijff Schaal kan echter een uitzondering worden gemaakt. De bekerfinale wordt altijd in Rotterdam gespeeld. De ArenA krijgt de strijd om de Johan Cruijff Schaal jaarlijks toegewezen.

Feyenoord en Ajax stonden in 1980 voor het laatst tegenover elkaar in de eindstrijd van de KNVB-beker. Feyenoord won in 1980 met 3-1, dankzij doelpunten van Petur Petursson (2) en Carlo de Leeuw. Frank Arnesen opende de score voor Ajax.