AMSTERDAM - Eljero Elia staat in de belangstelling van Bayern München. Dat meldt de Hamburger Morgenpost. De rappe buitenspeler zou de opvolger moeten worden van Franck Ribéry, die aast op een vertrek naar Spanje.

De Nederlander heeft nog een contract tot 2014 bij HSV, maar zijn zaakwaarnemer Frank Schouten zou al een eerste oriënterend gesprek hebben gevoerd met de club van trainer Louis van Gaal.

De zesvoudig international geldt als back-up voor de Fransman Ribéry, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Barcelona en Real Madrid. De club uit Beieren zou naar verluidt ruim vijftien miljoen overhebben voor Elia, die afgelopen zomer van Enschede naar Hamburg verhuisde.

Begrip

De oud-speler van FC Twente en ADO Den Haag kwam eerder deze week in het nieuws toen hij harde kritiek uitte op de medische staf van zijn werkgever. Dat is de Voorburger inmiddels duur komen te staan, het bestuur van de Hamburgers heeft de aanvaller een boete opgelegd.

Volgens HSV-bestuurslid Katja Kraus heeft Elia berouw getoond voor zijn uitlatingen en heeft hij de boete - waarvan de hoogte niet is bekendgemaakt - geaccepteerd.

Aangedrongen

Elia vertelde dinsdag dat hij veel eerder had aangedrongen op het behandelen van zijn enkel. ''Ik heb al in de winter erop aangedrongen me in Nederland te laten behandelen, maar de verantwoordelijken bij HSV wilden dat niet." 

"Zouden ze dat wel hebben toegestaan, dan was ik nu al fit'', sprak Elia, die vorige week week vrijdag aan zijn enkel werd geopereerd en nog zeker vier weken nodig heeft om te herstellen.

De 23-jarige Elia was ook ontstemd over het gebrek aan belangstelling bij HSV voor zijn welbevinden. ''Niemand van de club heeft na de operatie iets van zich laten horen. Dat stemt me treurig.''