LONDEN - Heinz-Harald Frentzen aast openlijk op het formule-1-stoeltje van Jos Verstappen bij Arrows. Nu Prost maandag failliet is verklaard, zet de Duitse coureur al zijn kaarten op een contract bij het Britse team.

"We zijn nog steeds in onderhandeling met Arrows, ons doel is al enige tijd om een overeenkomst met hen te sluiten", zei Monte Field, de manager van de 34-jarige Frentzen.

De toekomst van Verstappen hing min of meer samen met het voortbestaan van Prost Grand Prix. Door het maandag uitgesproken faillissement van de Franse renstal is Heinz-Harald Frentzen zonder werk komen te zitten. De Duitser wilde graag bij Prost blijven, maar onderhandelde uit voorzorg de laatste maanden ook met Arrows, het team waar Verstappen al een half jaar geleden zijn contract met nog een seizoen verlengde.

Bernoldi

Arrows heeft de rijdersbezetting voor komend seizoen nog altijd niet vrijgegeven. Alleen de Braziliaan Enrique Bernoldi is bij de autosportbond FIA aangemeld, Verstappen (nog) niet. In het persbericht dat de Britten op 11 januari over de contractverlenging van Bernoldi rondstuurden, werd met geen woord over de Nederlander gerept.

Walkinshaw

Vreemd, want Verstappen tekende in juni 2001 al bij. Teambaas Tom Walkinshaw liet zich destijds op de Nürburgring lovend uit over de Limburger. Maar nu zeven maanden later doet Arrows zeer vaag over Verstappens positie. De woordvoerder van Arrows kan en wil geen uitsluitsel bieden. Afgelopen weken gaf het team wel toe dat er gesprekken met Frentzen lopen.

De managers van Verstappen, Huub Rothengatter en Raymond Vermeulen, verwijzen naar het contract van juni. "Jos rijdt in ", zeggen ze. De coureur verzekerde zijn fans vorige week hetzelfde tijdens een massaal bezochte meeting in Rosmalen.

Minardi

Een belangrijkste alternatief voor Verstappen leek tot maandag Minardi, dat naast Alex Yoong nog geen tweede rijder had aangewezen en vorige week nog te kennen gaf met het aanwijzen van de tweede coureur te willen wachten totdat er duidelijkheid zou zijn omtrent het vraagstuk Verstappen/Frentzen.

Beide rijders stonden hoog op het verlanglijstje van teambaas Paul Stoddart, maar gisteravond besloot Minardi alsnog in zee te gaan met de Australiër Mark Webber.

Toyota

Blijft over Toyota waar Mika Salo, oud-teamgenoot van Verstappen in 1997 bij Tyrrell, te kennen heeft gegeven te hopen dat Verstappen bij de Japanners als testrijder aan de bak komt.

/DOSSIERFormule 1