GELSENKIRCHEN - Arjen Robben heeft Bayern München woensdagavond naar de Duitse bekerfinale geschoten. De Nederlandse uitblinker bij de club van Louis van Gaal bekroonde zijn voortreffelijke spel van de laatste maanden met een cruciale treffer in de verlenging van het duel met Schalke 04: 0-1.

De Nederlandse international scoorde in Gelsenkirchen in de 112e minuut. Bayern München speelt op 15 mei in Berlijn de finale tegen Werder Bremen, dat dinsdag FC Augsburg versloeg.

Voor Bayern München, koploper in de Bundesliga, wordt het de zeventiende bekerfinale in de clubhistorie.

Drie prijzen

Bayern München blijft door de treffer van Robben, voortkomend uit een schitterende solo van de Nederlander, in de race voor drie prijzen. De club van Van Gaal is in Duitsland nog steeds de belangrijkste titelkandidaat. In de kwartfinale van de Champions League staat Bayern München voor de lastige opdracht Manchester United te verslaan.

De halve finale tegen titelconcurrent Schalke leverde aanvankelijk weinig spectaculaire momenten op. De twee topploegen lieten opvallend weinig zien. Bayern München, met opnieuw een goede Mark van Bommel, domineerde in de eerste helft.

De ploeg ging slecht om met de kleine kansjes. Schalke kwam in de tweede helft wat meer uit de loopgraven, maar een werkelijke bedreiging van het Bayern-doel leverden die initiatieven niet op.

Topvorm

Robben liet in de verlenging zien in topvorm te zijn. Hij stoomde aan de rechterkant op, keerde terug richting het midden en liet met zijn linkervoet vervolgens doelman Manuel Neuer kansloos.

De zege biedt Bayern München, dat veertien van de zestien voorgaande bekerfinales won, ook een psychologisch voordeel in de titelstrijd. Op 3 april moet de koploper opnieuw naar Gelsenkirchen, waar de huidige nummers één en twee elkaar dan voor de competitie treffen.