BERLIJN - Bayern München is weer FC Hollywood. Het is crisis in Beieren na de dikke nederlaag tegen Schalke 04 (5-1). Aanvoerder Stefan Effenberg haalde maandag hard uit naar trainer Ottmar Hitzfeld. Het is aan Hitzfelds tactische fouten te wijten dat Bayern de laatste maanden flink is afgegleden, aldus 'Effe'.

De Duitse kampioen heeft de laatste zeven competitiewedstrijden niet meer gewonnen. Zo'n slechte serie maakte de club 32 jaar terug voor het laatst. De nederlaag tegen Schalke was de grootste sinds . Effenberg is het zat om daarvan de schuld te krijgen. "De trainer moet nu maar eens de juiste beslissingen gaan nemen. Hij moet de spelers opstellen met de echte wil om te winnen."

Volgens Effenberg laat Hitzfeld ten onrechte spits Carsten Jancker op de bank zitten. "Hij werkt zich dood. De trainer moet eens nadenken op wie hij werkelijk kan rekenen. Aardig zijn is niet belangrijk, het gaat erom wie bereid is alles te geven. Tegen Schalke bleek wie dat wil en wie niet. Ik ben het spuugzat voor sommigen de nek uit te steken. Dat doe ik niet meer."

Het bestuur was ook niet mals in de commentaren na de zeperd tegen Schalke. "Een belediging voor de naam Bayern. Zelden maakte ik zo'n blamage mee", sprak vice-preses Karl Heinz Rummenigge zaterdag al. Voorzitter Franz Beckenbauer deed maandag in zijn column een duit in het zakje. "Bayern is op weg het lachertje te worden. Dat kan zo niet langer. Waarom lieten de spelers zich zo willoos afslachten?", aldus 'Der Kaiser'.