KERKRADE/UTRECHT/NIJMEGEN/ZOLLE/ENSCHEDE - Feyenoord zag zondag de afstand met de beste ploegen in de eredivisie verder groeien. Op bezoek bij Roda JC kwamen de Rotterdammers niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

De achterstand op Ajax bedraagt na acht competitieduels al zeven punten. PSV heeft vijf punten meer dan Feyenoord. Kuijt opende al in de derde minuut de score. Roda-invaller Sergio maakte in de 34e minuut gelijk.

AZ

Met de eerste uitzege bij FC Utrecht (0-3) sinds 21 mei 1986 is AZ zondag weer naast PSV gekomen op de tweede plaats in de eredivisie. Wat een lastige middag had moeten worden, was voor AZ na zes minuten reeds een routineklus. Door Elkhattabi (2) en Perez leidden de Alkmaarders toen al met 0-3. FC Utrecht drong vooral in het eerste kwartier na rust nog flink aan, maar nadat meerdere riante kansen waren gemist bloedde het duel volledig dood.

NAC

NAC Breda heeft zondagmiddag eenvoudig met 0-3 van NEC gewonnen. De Bredase club had na zeven minuten in de eerste helft al een riante 2-0-voorsprong. NEC bleek de Europese uitschakeling tegen Wisla Krakow minder goed verwerkt te hebben dan NAC. Ook de Bredanaars zijn al uitgebekerd in Europa, na twee nederlagen tegen Newcastle United. De ploeg van Johan Neeskens speelde flets en was vooral verdedigend erg zwak. NAC profiteerde optimaal. De goals kwamen op naam van Seedorf (0-1), Elmander (0-2) en Engelaar. Hij maakte na rust de 0-3 uit een strafschop.

Zwolle

Ook de nieuwe trainer Hennie Spijkerman heeft FC Zwolle niet aan de eerste competitiezege kunnen helpen. De hekkensluiter van de eredivisie verloor zondagmiddag thuis van ADO Den Haag: 1-2. ADO Den Haag kwam al vroeg in het duel op voorsprong via Hofstede, maar Hristov maakte op slag van rust gelijk. Een kwartier voor tijd maakte opnieuw Hofstede de 1-2.

FC Twente

Voor de tweede opeenvolgende keer heeft FC Twente met 5-3 gewonnen. Zondag gebeurde dat thuis tegen FC Groningen, twee weken geleden uit bij Vitesse. FC Twente maakte het zichzelf in het duel met FC Groningen onnodig moeilijk. De ploeg stond na 38 minuten op een 3-0 voorsprong door twee doelpunten van John en een treffer van N'Kufo. Nog voor rust bezorgden Tuhuteru en Pinas de gasten echter weer perspectieven. Tijdens een matige tweede helft deed John de zege met zijn derde goal bij de thuisclub belanden. Van der Weerden en Salmon bepaalden de eindstand op 5-3.