LONDEN - Een blunderende doelman Cudicini van Chelsea hielp Arsenal zaterdag aan de koppositie in de Engelse premier league. Spits Henry kreeg de bal op een presenteerblaadje en schoot Arsenal in de Londense derby naar een 2-1 zege.

Manchester United behaalde een moeizame 1-0 overwinning op Leeds United, maar bleef wel in het spoor van de koploper. Arsenal heeft na negen speelrondes 23 punten, Manchester een punt minder. Chelsea zakte door de eerste nederlaag van dit seizoen naar de derde plaats met 20 punten.

Spectaculair

Arsenal en Chelsea speelden een spectaculaire wedstrijd op Higbury Park met kansen over en weer. Edu maakte al na vijf minuten -0 voor Arsenal uit een vrije trap. Drie minuten later schoot Crespo fraai de gelijkmaker in. De derby leek op een gelijkspel uit te draaien, maar de Italiaanse doelman Cudicini voorkwam dat. Hij graaide helemaal mis bij een voorzet van Pires en legde de bal panklaar neer voor Henry. Die maakte zijn zevende competitietreffer. Bij Chelsea begonnen Mario Melchiot en Jerrel Hasselbaink in de basis. Dennis Bergkamp viel bij Arsenal na 65 minuten in.

Manchester United wint van Leeds

Keane maakte negen minuten voor tijd de enige treffer voor Manchester United in de uitwedstrijd tegen Leeds. Het liep stroef bij de titelhouder, maar de zege was wel verdiend. Van Nistelrooij miste een aantal kansen en Scholes knalde in blessuretijd op de lat.

Manchester City haalt uit

Manchester haalt uit tegen Bolton Wanderers Manchester City haalde flink uit tegen Bolton Wanderers: 6-2. De club steeg naar de vierde plaats met 15 punten. Aanvaller Wright-Phillips eiste een hoofdrol op met twee doelpunten en een rode kaart. Anelka scoorde eveneens twee keer voor City en kwam in de topscorerslijst met acht goals op gelijke hoogte met Van Nistelrooy. Paul Bosvelt stond niet in de basis en zat evenmin op de reservebank.

Liverpool incasseert

Liverpool incasseerde bij Portsmouth zijn vierde nederlaag van deze competitie. De ploeg verloor met 1-0 door een vroeg doelpunt van Berger.