ZEIST - Anouar Hadouir van Roda JC is de komende vier wedstrijden geschorst. De speler heeft maandag het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd.

Hadouir beging zaterdag een grove overtreding op Niels Wellenberg van NEC. Het leverde hem een rode kaart op. Wellenberg hield een enkelblessure over aan de charge.

Donny Gorter van NAC Breda moet de komende drie duels vanaf de tribune bekijken. De aanklager deed hem een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

Hij ging daarmee akkoord. Gorter, die zaterdagavond rood kreeg in de wedstrijd tegen FC Groningen, kreeg nog een extra duel schorsing omdat hij in dat duel ook zijn vijfde gele kaart kreeg.

Afellay

De aanklager betaald voetbal is maandag een vooronderzoek begonnen naar de incidenten tussen PSV'er Ibrahim Afellay en Ajacied Eyong Enoh in de eredivisiewedstrijd van zondag.

Ajax won dat duel met 4-1 van PSV. Op televisiebeelden was in ieder geval te zien dat Afellay zijn opponent een elleboogstoot gaf.

Blom

Scheidsrechter Kevin Blom zag het incident niet. De aanklager heeft maandag besloten de beelden te bekijken.

Hij heeft Afellay en Enoh verzocht om voor dinsdag 12.00 uur vragen te beantwoorden. Mogelijk volgt dan een schikkingsvoorstel.

Breed

Afellay gaf maandag in De Telegraaf zijn lezing van het incident. ''Hij ging op mijn tenen staan en als reactie maakte ik me breed toen hij op me af kwam lopen. Hij stompte me iets eerder ook nog in mijn maag.''