EINDHOVEN - Andre Ooijer speelt de komende weken niet voor PSV. Onderzoek wees maandag uit dat de verdediger een spierscheuring heeft opgelopen.

Ooijer, die eind vorige week op de training geblesseerd raakte, miste het afgelopen weekeinde daardoor al de topwedstrijd tegen Ajax.

Ooijer gaat op korte termijn naar Servië. Eerder stuurde PSV ook al Danko Lazovic en Stanislav Manolev voor een speciale behandeling naar dat land. De twee herstelden snel. Ooijer wordt op de reis vergezeld van Jagos Vukovic.

De verdediger heeft wat last van spierpijn en wordt uit voorzorg in zijn geboorteland onder handen genomen.

FC Twente

Komende zaterdag speelt PSV in Eindhoven tegen koploper FC Twente. Ooijer ontbreekt zeker in het duel tussen de nummers een en twee.

Met het oog op de naderende wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika komt de blessure voor Ooijer uiterst ongelegen. Mede door enkele eerdere kwetsuren raakte hij recentelijk zijn vaste plek bij PSV min of meer kwijt.

Bondscoach Bert van Marwijk gaf al aan zich daarover enige zorgen te maken. Zonder ritme komt mogelijk ook Ooijers optreden voor Nederland ter discussie te staan.

De Jong

Siem de Jong kan zondag met Ajax tegen RKC Waalwijk voetballen. De aanvallende middenvelder kreeg maandag te horen dat zijn kuitblessure meevalt.

Hij heeft last van een lichte kneuzing, maar kan eind van de week de groepstraining weer hervatten.

Meevaller

De Jong verliet zondag tijdens de topper met PSV (4-1) geblesseerd het veld. Hij maakte nog wel de eerste treffer van zijn ploeg. De lichte blessure van De Jong is een meevaller voor Ajax-trainer Martin Jol.

Hij mist tegen RKC Waalwijk namelijk wel de geschorste Demy de Zeeuw, Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

Lindgren

De kans is klein dat Rasmus Lindgren tegen RKC Waalwijk kan spelen. De Zweed trainde ook maandag nog niet met de selectie mee. Hij staat al een maand aan de kant met een knieblessure.