INDIAN WELLS - Thiemo de Bakker speelt in de derde ronde van het tennistoernooi in Indian Wells tegen Andy Roddick. De als zevende geplaatste Amerikaan versloeg zondagavond in de tweede ronde de Taiwanees Lu Yen-Hsun in twee sets: 6-4 6-4.

De Bakker trof Roddick in januari in de eerste ronde van de Australian Open. Toen was de Amerikaan in drie sets te sterk.

De 21-jarige Hagenaar bereikte zondag de derde ronde van het masterstoernooi in Indian Wells doordat zijn Servische tegenstander Janko Tipsarevic opgaf met een rugblessure. De stand was toen 3-2 in de eerste set voor De Bakker.

 Federer

Tennisser Roger Federer heeft zijn eerste partij na de winst in de Australian Open in een zege omgezet. De Zwitserse nummer 1 van de wereld versloeg zondagavond (plaatselijke tijd) in drie sets de Roemeen Victor Hanescu in het masterstoernooi van Indian Wells: 6-3 6-7 6-1.

De 16-voudig grandslamwinnaar won eenvoudig de eerste set, maar haperde in het tweede bedrijf. Die moest hij in de tiebreak afstaan aan Hanescu. In de derde set stelde Federer orde op zaken.

''Ik was tevreden over mijn spel'', zei de 28-jarige Zwitser, die het toernooi in Indian Wells als drie keer won. ''Ik had lang niet gespeeld. Zo bekeken was het een goede wedstrijd.''