VALLADOLID - Real Madrid heeft in de titelstrijd met FC Barcelona geen fout gemaakt. De koploper in Primera Division, op doelsaldo, won zondagavond uit bij Valladolid met 4-1.

Beide Spaanse grootmachten hebben na 26 wedstrijden 65 punten. Valencia volgt op grote afstand als derde.

Cristiano Ronaldo opende de score na een klein half uur. Daarna maakte de Argentijnse spits Gonzalo Higuain drie treffers. Tussendoor deed de thuisclub iets terug, dankzij de Madrileen Raul Albiol.

Van der Vaart

Deze werkte de bal in eigen doel. Rafael van der Vaart had bij Real een basisplaats. De Nederlandse middenvelder maakte de negentig minuten vol. Kaka ontbrak en ook Royston Drenthe is nog altijd niet fit.

Eerder op de dag versloeg Barcelona 'naaste' concurrent Valencia met 3-0. De Argentijnse sterspeler Lionel Messi produceerde in de tweede helft een hattrick. De Nederlandse verdediger Hedwiges Maduro van Valencia liep in de tweede helft tegen een rode kaart op.

Messi

Magie nam bezit van Messi in de 56e minuut, toen hij door de defensie van Valencia sneed en met een laag gemikt schot zijn eerste goal aantekende. Thierry Henry was de aangever voor de volgende twee treffers van de Argentijn, die met 22 doelpunten de topscorerslijst in Spanje aanvoert.