BAHREIN - Michael Schumacher had zich niet echt hoeven inspannen bij zijn rentree in de Formule 1. Dat zei de 41-jarige Duitser nadat hij zondag als zesde was geëindigd in de Grote Prijs van Bahrein.

''Dat komt voornamelijk doordat de banden het niet toelaten hard te rijden. Hoef je je minder in te spannen'', luidde het nuchtere commentaar van de zevenvoudig wereldkampioen.

''Ik heb wel lol gehad, vooral in het begin van de race. Dat was nog het meest interessante deel. Daarna was het een kwestie van zonder kleerscheuren de wedstrijd uitrijden. Inhalen was hier ook praktisch onmogelijk.''

Het was precies 1239 dagen na de GP van Brazilie in 2006 dat Schumacher weer achter het stuur van een Formule 1-bolide kroop voor een race.

Smalle banden

''Opvallend verschil met toen zijn de banden. De voorbanden zijn smal en klein, daar moet ik mijn rijstijl nog op aanpassen'', zei het Duitse autosporticoon.

De coureur van Mercedes was toch redelijk tevreden met zijn zesde plaats. ''Er is zeker nog werk te verrichten, maar dat wisten we voor de race al. Ik ben wel met grotere achterstand aan een seizoen begonnen en uiteindelijk toch wereldkampioen geworden. Ik weet hoe snel het wiel in de andere richting kan draaien.''