NICE - Alberto Contador is de winnaar geworden van Parijs-Nice. De leidende positie van de Spaanse wielrenner kwam zondag in de zevende en laatste etappe niet meer in gevaar.

De ritzege ging naar de Fransman Amaël Moinard, die na 119 kilometer met start en finish in Nice zijn landgenoot en medevluchter Thomas Voeckler klopte in de sprint.

Voor Contador was het de tweede keer dat hij de 'Rit naar de Zon' won. Eerder deed de kopman van Astana dat in 2007, toen in dienst van Discovery Channel. Contador veroverde donderdag in de rit naaar Mende de leiderstrui.

Valverde

Naaste belager en landgenoot Alejandro Valverde kwam in de dagen erna dankzij bonificatieseconden wel dichterbij, maar bleef uiteindelijk op 11 seconden steken. Zondag werd Valverde derde, zaterdag - in de rit van Peynier naar Tourrettes-sur-Loup - werd hij tweede achter ritwinnaar en landgenoot Xavier Tondo.

Van de Nederlanders werd weinig meer vernomenen nadat Lars Boom woensdag de leiderstrui had verspeeld. Johnny Hoogerland viel in een week tijd drie keer en kon daardoor zijn gewenste niveau niet halen.