INDIAN WELLS - De Spaanse tennisser Rafael Nadal heeft zaterdag (plaatselijke tijd) een succesvolle rentree gemaakt op de ATP Tour. De nummer drie van de wereldranglijst versloeg in Indian Wells de Duitser Rainer Schüttler in twee sets: 6-4 6-4.

Nadal, die een bye had in de eerste ronde, stootte daarmee door naar de derde ronde, waarin hij de Kroaat Mario Ancic treft.

Nadal kwam voor het eerst in actie sinds de Australian Open, waar hij begin dit jaar in de kwartfinale tegen Andy Murray moest opgeven vanwege een knieblessure. De 23-jarige Spanjaard meldde zich daarna af voor onder meer het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

''Dit was een goede start'', concludeerde de voormalige nummer één van de wereld tevreden na zijn zege op Schüttler. ''Indian Wells is een van mijn favoriete toernooien, ik voel me hier erg thuis.''

Djokovic

Nadal won het hoog aangeschreven ATP-toernooi van Indian Wells in 2007 en 2009. Novak Djokovic, de winnaar van 2008, bereikte ook de derde ronde. De als tweede geplaatste Serviër versloeg de Amerikaan Mardy Fish in drie sets: 6-1 0-6 6-2.

Djokovic had wel een verklaring voor het opvallende scoreverloop. ''Ik begon de tweede set heel slecht. Mardy sloeg een paar mooie ballen en ik maakte veel onnodige fouten. Ik heb nog steeds last van een jetlag en had wat tijd nodig om aan het centrecourt te wennen.''

Koeznetsova

Het vrouwentoernooi werd beroofd van de hoogst geplaatste speelster, Svetlana Koeznetsova. De Russin moest in de tweede ronde haar meerdere erkennen in Carla Suarez Navarro uit Spanje: 6-4 4-6 6-1.

''Ik voelde me goed, maar de bal deed niet wat ik wilde'', treurde Koeznetsova. Kim Clijsters stootte wel met speels gemak door naar de derde ronde. De Belgische won met 6-2 6-1 van Barbora Zahlavova Strycova uit Tsjechië.