VENLO - FC Utrecht is na Ajax pas de tweede ploeg die dit seizoen in Venlo van VVV weet te winnen. De Domstedelingen waren zaterdagavond in De Koel met 1-0 te sterk voor een gehavende Venlose ploeg.

Jacob Lensky bracht met zijn winnende treffer twintig minuten voor tijd FC Utrecht weer een stap dichter bij de play-offs in de eredivisie.

Voor VVV nemen de zorgen in de strijd om de nacompetitie te ontlopen toe na de derde nederlaag op rij en het zware programma voor de boeg.

Groningen

FC Groningen heeft zaterdag NAC Breda met 3-0 verslagen. De gasten pakten de punten dankzij twee doelpunten van Oluwafemi Ajilore en een treffer van Koen van de Laak.

In de slotfase werd NAC'er Donny Gorter uit het veld gestuurd. Door de winst passeerden de Groningers NAC op de ranglijst.

Roda

Roda JC heeft NEC zaterdagavond de vierde opeenvolgende nederlaag toegebracht. De Limburgers wonnen het uitduel in Nijmegen met 2-0 en verstevigden daardoor hun tiende plaats op de ranglijst van de eredivisie.

Roda JC nam binnen het kwartier de leiding door een treffer van Willem Janssen. Halverwege de tweede helft verdubbelde Mads Junker met zijn twaalfde seizoenstreffer de marge.

Roda JC beëindigde het duel met tien man. Anouar Hadouir kreeg in de voorlaatste minuut van scheidsrechter Björn Kuipers rood na een overtreding op Niels Wellenberg.