LONDEN - Chelsea heeft zaterdag in de Engelse competitie de koppositie weer overgenomen van Manchester United. De ploeg boekte een ruime zege op West Ham United.

Chelsea won met 4-1. Manchester United komt zondag nog in actie tegen Fulham. Het verschil tussen Chelsea en Manchester United is een punt.

Ook Arsenal blijft volop meedoen in de strijd om de titel. De ploeg won met 2-1 van Hull City en heeft nu evenals Chelsea 64 punten. De overwinning kwam echter wel moeizaam tot stand.

In de blessuretijd pakte Nicklas Bendtner met zijn treffer de drie punten voor Arsenal. Hull City speelde het tweede deel van de wedstrijd met tien man na de rode kaart van George Boateng in de blessuretijd van de eerste helft.

Strafschop

Andrej Arsjavin opende in de veertiende minuut de score. Hull City kwam nog voor rust op 1-1 door een strafschop van Jimmy Bullard. De bal ging op de stip nadat Jan Vennegoor of Hesselink onderuit was gehaald.

De doelpunten van Chelsea kwamen op naam van oud-PSV'er Alex, Didier Drogba (2 keer) en Florent Malouda. Drogba, deze week uitgeroepen tot Afrikaans speler van het jaar, bracht zijn totaal aantal treffers van dit seizoen op 21.

Na het doelpunt van Alex kwam West Ham door oud-Chelsea-speler Scott Parker nog wel op gelijke hoogte, maar daarna nam Chelsea het initiatief in handen en zette de Londense rivaal op achterstand.

Heitinga

Tottenham Hotspur staat vierde na de zege op Blackburn Rovers (3-1). John Heitinga verspeelde met Everton een 2-0-voorsprong tegen Birmingham City.

Victor Anichebe en Ayegbeni Yakubu zetten Everton voor rust op een comfortabele voorsprong, maar Birmingham trok door Cameron Jerome en Graig Gardner de stand gelijk.