RIJSWIJK - De Graafschap is vrijdag weer een stap dichter bij het kampioenschap in de Jupiler League gekomen.

De ploeg uit Doetinchem won de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-0 door treffers van Hugo Bargas (zijn vijftiende van het seizoen) en invaller Rik Sebens.

De Graafschap boekte in Sittard de twintigste zege van het seizoen.

De ploeg van Darije Kalezic had maandag een uitermate belangrijke zege geboekt op naaste achtervolger SC Cambuur (3-0), waardoor het verschil tussen beide ploegen tien punten werd.

Domper

Cambuur herstelde zich vrijdag van die domper door FC Dordrecht eenvoudig te verslaan: 3-0. Mark de Vries maakte twee doelpunten, waarmee hij zijn totaal opvoerde naar zeventien. De ploeg uit Leeuwarden heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld dan De Graafschap.

Excelsior kwam in punten op gelijke hoogte met nummer drie Go Ahead Eagles. De Rotterdammers waren op Woudestein met 3-0 te sterk voor MVV, waar Ron Elsen voor het eerst op de bank zat.

Papieren

Elsen maakt het seizoen als interim-coach af omdat Paul Meulenberg - in eerste instantie de opvolger van de opgestapte Fuat Capa - niet over de benodigde papieren beschikt.

Go Ahead Eagles kan zondag weer afstand nemen van Excelsior als het wint van FC Zwolle, dat een punt minder heeft dan beide ploegen.

Zwaarbevochten

FC Volendam boekte een zwaarbevochten overwinning op het noodlijdende BV Veendam: 4-3. Jack Tuyp maakte na een uur spelen het winnende doelpunt.

Bij Veendam was Michael de Leeuw de opvallendste man met twee doelpunten én een gemiste strafschop.

Steven de Blok

FC Emmen pakte onderin de Jupiler League belangrijke punten tegen Telstar (3-2). Steven de Blok maakte in de laatste minuut het derde doelpunt van de thuisclub. Glynor Plet scoorde twee keer voor Telstar.

Het twintigste competitiedoelpunt van topscorer Johan Voskamp hielp Helmond Sport niet aan punten bij FC Eindhoven (3-2). FC Omniworld bracht subtopper AGOVV de eerste nederlaag in acht wedstrijden toe: 0-2.