AMSTERDAM - Nico Rosberg heeft tijdens de tweede vrije training in Bahrein de snelste tijd op de klokken gezet. De Duitser was in de laatste sessie van de dag op Sakhir met een tijd van 1:55.409 McLarens Lewis Hamilton en Mercedes GP-teamgenoot Michael Schumacher te snel af.

Wereldkampioen Jenson Button was goed voor de vierde tijd, waardoor de top vier volledig door Mercedes-motoren wordt ingevuld.

Hamilton was vier tienden langzamer dan Rosberg. De Engelsman klaagde over stevige bandenslijtage aan zijn McLaren. Schumacher was een halve tel trager dan zijn teamgenoot.

Problemen

Red Bull kende wat problemen tijdens de training. Sebastian Vettel ging twee keer kort van de baan, zonder daarbij schade op te lopen. Diens teamgenoot Mark Webber stond lang in de pitbox met mechanische problemen. De Australiër reed uiteindelijk slechts twaalf ronden en is terug te vinden op plaats zeventien. Vettel was goed voor de vijfde tijd.

Felipe Massa was met een zevende plaats de snelste Ferrari-coureur. Fernando Alonso deed het met de negende tijd niet veel slechter.

Het is onbekend met hoeveel brandstof (en dus gewicht) de coureurs reden, dus de tijden zeggen vooralsnog niet alles over de onderlinge verhoudingen.

Zorgwekkend

Bruno Senna reed de eerste serieuze ronden voor Hispania Racing. Zijn tempo is vooralsnog echter zorgwekkend. De Braziliaan was maar liefst elf seconden langzamer dan snelste man Rosberg.

Zijn teamgenoot Karun Chandhok kwam niet in actie. De Indiër kende verschillende technische mankementen aan zijn wagen.

Het valt te hopen voor het Spaanse team dat er nog wat snelheid gevonden wordt, willen de beide wagens tijdens de race niet de rol van rijdende chicane spelen.