AMSTERDAM - Riemer van der Velde vertrekt per direct uit de raad van commissarissen van sc Heerenveen.

Dit valt te lezen op de site van de Friese club. De oud-voorzitter is één van de vijf leden die aftreden bij het orgaan van de club.

Wel blijft Van der Velde erevoorzitter van de club en heeft hij aangeboden Heerenveen waar nodig met raad en daad bij te willen staan.

De club gaat flinke veranderingen doorvoeren in het directiebestuur omdat het van mening is dat 'rondom sc Heerenveen te veel bestuurskracht aanwezig is'.

Kuiper

De huidige directie, die bestaat uit algemeen directeur Yme Kuiper, Henk Hoekstra en Jan van Erve, gaat functioneren onder een nog aan te stellen nieuwe voorzitter.

Heerenveen, dat tijdens een uiterst teleurstellend seizoen al aan de derde trainer toe is, laat tevens weten dat er geld beschikbaar is voor nieuwe spelers.

De spaarpot is volgens de Friese club echter wel minder groot dan wordt aangenomen. ''Het gevoerde investeringsbeleid is helaas onvoldoende rendabel gebleken en beïnvloedt de verdere mogelijkheden in negatieve zin.''

Salariskosten

''Het gaat hierbij niet alleen om de betaalde transferbedragen, maar ook om de gevolgschade van salariskosten van spelers die er niet in slagen een basisplaats af te dwingen.’’

In samenspraak met Ron Jans, komend seizoen de eindverantwoordelijke voor het eerste elftal, zoekt de club naar versterkingen.