BAHREIN - Adrian Sutil heeft de eer zich de snelste coureur te noemen in de allereerste officiële training van de Formule 1 in het seizoen 2010. De Duitser van Force India reed vrijdagmorgen de beste rondetijd op het circuit van Bahrein: 1.56,583.

Zijn vermaarde landgenoot Michael Schumacher kreeg zijn Mercedes nog niet echt op gang, al valt niet in te schatten of de Duitse bolide zwaar of licht op de baan verscheen. De wagens kunnen met de brandstoftanks van 250 liter behoorlijk van gewicht verschillen.

In zijn eerste training na meer dan drie jaar afwezigheid klokte de zevenvoudig wereldkampioen de tiende tijd:1.57,662, een dikke seconde trager dan Sutil.

De Spanjaard Fernando Alonso noteerde in zijn Ferrari de tweede trainingstijd met 1.56,766. De Pool Robert Kubica reed in zijn Renault de derde tijd: 1.57,041.

Button

Regerend wereldkampioen Jenson Button van McLaren zette de vijfde tijd neer: 1.57,068. De Grote Prijs van Bahrein is zondag.

De drie nieuwe renstallen lieten zien bij lange na nog niet de juiste snelheid te hebben.

Heikki Kovalainen en Jarno Trulli reden de bolides van Lotus naar rondetijden die 7 seconden langzamer waren dan die van Sutil. Ook Timo Glock had in zijn Virgin 7 seconden meer nodig dan zijn landgenoot van Force India.

Senna

Hispania Racing heeft wel twee bolides naar Bahrein kunnen brengen, maar eerste coureur Bruno Senna reed vrijdagmorgen slechts 20 minuten in een van de wagens zonder een serieuze snelheidstest te ondernemen.

Tweede rijder Karun Chandhok bleef in de garagebox.