BREDA - Autocoureur Yelmer Buurman gaat dit jaar racen voor AC Milan in de Superleague Formula.

Het Engelse team Atech Grand Prix heeft de 23-jarige Nederlander vastgelegd voor de internationale autosportklasse die gelieerd is aan Europese voetbalclubs.

Buurman begint aan zijn derde seizoen in de Superleague Formula, die in mei voor het eerst het TT Circuit van Assen aandoet. Hij eindigde in zijn eerste jaar als tweede voor PSV en vorig jaar als vierde voor Anderlecht.

''AC Milan is één van de beste clubs van de wereld en ik voel me vereerd dat ik voor zo'n club mag racen. Nadat ik de tweede en vierde plek in de afgelopen twee jaar op mijn naam heb geschreven, wil ik nu echt voor de titel gaan'', zei Buurman.

Silverstone

De openingsrace van de Superleague Formula is op Silverstone op 3 en 4 april. Atech Grand Prix won vorig jaar de titel met Liverpool en coureur Adrian Valles. Buurman is de eerste coureur die voor komend seizoen is bevestigd.

Teambaas David Hayle verwacht grote prestaties van Buurman. ''Ik ben erg tevreden met het sluiten van deze deal met Yelmer. De laatste jaren heb ik hem zien groeien en heeft hij bewezen een sterke coureur te zijn in de Superleague Formula. Dit seizoen gaan we proberen om een stap verder te gaan met hem en ik verwacht dat hij kan vechten voor het kampioenschap.''