MACHESTER - Wayne Rooney was net op tijd fit om woensdag opnieuw een hoofdrol te vertolken in de Champions League-confrontatie tussen Manchester United en AC Milan.

Twee weken geleden scoorde hij al twee keer in het met 3-2 gewonnen uitduel, in het eigen Old Trafford was Rooney met twee treffers Milan opnieuw te machtig. Het duel eindigde in 4-0 waarmee United voor de vierde keer op rij de kwartfinales bereikte.

Rooney kon al na dertien minuten vrij inkoppen uit een voorzet van aanvoerder Gary Neville, waarmee Milan meteen wist dat het driemaal moest scoren.

Het was een onmogelijke opgave voor de ploeg van coach Leonardo, die Clarence Seedorf, net hersteld van een heupblessure, op de bank hield. Klaas-Jan Huntelaar had een basisplaats, David Beckham kwam pas na ruim een uur in het veld. Het was de eerste keer dat hij terugkeerde op de vertrouwde grond die hij in 2003 had verlaten.

Schaduwen

Coach Ferguson liet Milans spelbepaler Andrea Pirlo schaduwen door de Zuid-Koreaan Ji-Sung Park. De oud PSV'er deed dat plichtsgetrouw en ontregelde daarmee de opbouw van de gasten. Kansen vielen er in de beginfase aan beide kanten.

Rooney miste al na drie minuten op aangeven van Antonio Valencia het doel op een haar, Ronaldinho kopte aan de andere kant vijf minuten later net naast het doel van Edwin van der Sar.

United kon na de openingstreffer gas terugnemen. Pirlo zette Van der Sar met een afstandsschot aan het werk, maar Milan wekte niet de indruk er nog echt in te geloven

Seedorf

Mocht Leonardo zijn spelers nog moed hebben ingepraat dan was die na rust, met Seedorf op de plaats van Daniele Bonera, snel vervlogen. Binnen een minuut was het opnieuw raak via Rooney, die op aangeven van Nani knap afrondde.

Het duel was gespeeld, het was nog slechts wachten op de entree van verloren zoon Beckham. Eerst maakte de onvermoeibare Park er 3-0 van, maar in de 64e minuut bezorgden de toeschouwers 'Becks' alsnog een warm welkom.

Publiekswissel

Ferguson wist dat de buit binnen was en gunde Rooney en Neville een publiekswissel, niet veel later gevolgd door Paul Scholes.

Een doelpunt was Beckham niet gegund, Van der Sar greep knap in bij een vlammend schot. Het leed voor de Milanezen werd alleen maar groter: Fletcher kopte kort voor tijd de 4-0 binnen.