MADRID - Juan Carlos Ferrero heeft met speels gemak de halve finale van het Masters Series-toernooi in Madrid bereikt. De Spanjaard, nummer een van de wereld, was in twee sets te sterk voor de Thai Srichaphan: 6-4 6-2.

Voor Ferrero stond er veel op het spel. Bij een nederlaag zou de Amerikaan Andy Roddick, die in de derde ronde werd uitgeschakeld door de Chileen Massu, de leiding van de wereldranglijst hebben overgenomen. De Spanjaard liet het niet zo ver komen. Hij domineerde zijn Thaise opponent, produceerde veertien ‘winners’ en profiteerde van 26 fouten van Srichaphan.

Eerder op de dag wist de Marokkaan El Aynaoui zich voor de eerste keer in zijn loopbaan te plaatsen voor de halve finale van een Masters Series-toernooi. Hij versloeg de Fransman Sebastien Grosjean: 3-6 7-6 6-2. De andere halvefinalisten zijn de Chileen Massu en de winnaar van het duel Federer-Lopez.

In Zürich plaatsten de twee Belgische topspeelsters Henin en Clijsters zich voor de halve eindstrijd. Clijsters ontdeed zich van de Sloveense Pisnik (6-3 6-2), Henin bleek te sterk voor Zvonareva (Rusland): 6-4 6-2. Na dat duel kondigde Henin aan dat ze zich afmeldt voor het toernooi van Linz, volgende week. De Belgische, nummer twee van de wereld, is te vermoeid en richt zich liever op het prestigieuze WTA Championship, over drie weken.