AMSTERDAM - Guus Hiddink is tijdens het wereldkampioenschap voetbal van komende zomer in Zuid-Afrika bondscoach van Ivoorkust.

De Nederlandse trainer vertegenwoordigt het Afrikaanse land van 15 mei tot en met 15 juli, maar moet wel binnen tien dagen aantonen dat zijn contract als trainer van de Russische nationale ploeg ontbonden is, meldt de NOS woensdag.

Zaakwaarnemer

De zaakwaarnemer van Hiddink, Cees van Nieuwenhuizen, wil woensdag nog niets bevestigen, maar geeft aan dat de interesse in de trainer vanuit Ivoorkust nog altijd aanwezig is. ''Men wil hem graag hebben.''

Van Nieuwenhuizen benadrukt dat de benoeming van de Varssevelder afhankelijk is van de onderhandelingen met de Russische voetbalbond.

''Wat dat betreft is de situatie niet anders dan drie weken geleden. We hopen hierover in Moskou snel een akkoord te bereiken.''

Turkije

Hiddink nam eerder met Nederland (1998, halve finale), Zuid-Korea (2002, halve finale) en Australië (2006, achtste finale) deel aan het WK. Met Rusland was hij actief op het EK van 2008. Daar reikte hij tot de halve finale.

Hiddink gaat na het WK aan de slag als bondscoach van Turkije. De Turken wisten zich niet voor de mondiale eindronde te plaatsen.

In Zuid-Afrika wacht een lastige klus op Hiddink. Ivoorkust moet het in de poulefase opnemen tegen Brazilië, Portugal en Noord-Korea.