AMSTERDAM - Felipe Massa verwacht dat Ferrari de beste seizoensstart in jaren mee gaat maken. De Braziliaan baseert zich hierbij op de goede vorm die de Italiaanse renstal toonde tijdens de wintertests.

"Ik ben zeer blij en gemotiveerd en denk dat we het kampioenschap beter kunnen beginnen dan vorig jaar, wat een slecht seizoen voor ons was, en de jaren daarvoor. We zitten in een goede uitgangspositie met een snelle en betrouwbare auto en dat is mooi nieuws zo vlak voor de eerste Grand Prix", aldus Massa op de website van Ferrari.

De Braziliaan verwacht dat de rode wagens vooraan te vinden zijn in Bahrein. "We mogen aan punten denken. Ik verwacht absoluut veel punten te pakken. We weten niet of het mogelijk is om te winnen, maar het is zaak om meteen een lading punten te scoren. Daar gaan we voor, dan zou het kampioenschap op een goede manier beginnen."

Zwaar gevecht

Net als de concurrentie denkt ook Massa dat het felle strijd om de titel gaat worden in 2010. "Het gevoel is goed, maar we houden beide benen op de grond. We zijn ons bewust dat ons een zwaar gevecht wacht. Er zijn veel goede auto's, goede teams en goede coureurs. Maar wij steken lekker in ons vel.

"De wintertests verliepen voortvarend en we waren telkens competitief. Dat bewijst dat onze auto klaar is voor de seizoensstart. Dat betekent echter niet dat we stil mogen zitten, het is belangrijk om te blijven werken om de auto verder te verbeteren."