GRONINGEN - Sponsor en oud-bestuurslid Jans Norder weigert de 750.000 euro die hij van de rechter aan BV Veendam moet betalen, aan de club over te maken.

Hij gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Dat heeft Norder woensdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Twee weken geleden eiste de eerstedivisieclub 1,385 miljoen euro van Norder in een kort geding.

De voorzieningenrechter bepaalde uiteindelijk dat de sponsor 750.000 euro aan de club moest overmaken om aan de sponsorovereenkomst die hij met Veendam voor het seizoen 2009/2010 was aangegaan te voldoen.

Wassen neus

Norder weigert echter te betalen. Volgens hem was de sponsorovereenkomst een wassen neus, bedoeld om een licentie te verkrijgen van de KNVB.

''Alle bestuursleden en later ook de raad van commissarissen waren op de hoogte van het karakter van het contract. Ik heb geen verplichtingen richting BV Veendam, ik betaal helemaal niks'', zei hij.

Schadevergoeding

In het geval Norder Consultancy het bedrag niet overmaakt, moet moederbedrijf Norder Beheer van de rechter woensdag 375.000 euro schadevergoeding aan BV Veendam betalen.

''Ik mag helemaal niet betalen omdat de fiscus beslag heeft gelegd op Norder Consultancy. En een beslaglegging op Norder Beheer volgt mogelijk'', aldus Jans Norder.

De voetbalclub heeft 800.000 euro nodig om het huidige seizoen af te kunnen maken. Gesprekken tussen de club en Norder over nieuwe sponsorovereenkomsten zijn op niets uitgelopen.

Norder: ''De raad van commissarissen en de bestuursleden van BV Veendam zijn niet bezig om de club te redden, maar om hun eigen kont schoon te vegen. Ik stop geen euro meer in de club.''

Het oud-bestuurslid overweegt om naast het hoger beroep, een aparte aansprakelijkheidsprocedure tegen de raad van commissarissen en bestuursleden van BV Veendam te beginnen.