AMSTERDAM - AC Milan heeft woensdag in het uitduel tegen Manchester United alleen genoeg aan winst om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Milan-spits Klaas-Jan Huntelaar pleit daarom voor een aanvallend systeem.

"Leonardo moet Borriello en mij opstellen, met Pato en Ronaldinho op de flanken. Want we moeten minstens twee keer scoren", benadrukt Huntelaar in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport.

"We moeten Manchester United verrassen. Ze denken dat wij gaan afwachten, maar juist als we aanvallen maken we meer kans."

Fans

"Ik heb al bewezen dat ik goed kan samenspelen met Borriello", vervolgt de Nederlander.

"Ik ben niet puur een afmaker, maar ook in de beweging kan ik voor gevaar zorgen. Het liefst wil ik hard werken voor het team en met mijn inzet voor waardering zorgen van de fans."

Communicatie

De spits heeft een verklaring voor zijn matige start in Milaan.

"Dat kwam door de moeizame communicatie tussen mij en mijn teamgenoten. Ook het systeem lag me niet. Dat heb ik aangegeven bij Leonardo, maar hij had mijn advies niet nodig."

Huntelaar stond zaterdag in de basis in het thuisduel met AS Roma (0-0). Hij speelde toen vanaf de rechterkant, omdat Pato vanwege een blessure afwezig was. Woensdag zit de Braziliaan weer bij de selectie van de club uit Milaan.