AMSTERDAM - Terwijl Ferrari geen mogelijkheid onbenut laat om te laten weten dat het niet blij is met de nieuwe teams en de FIA, heet McLaren de drie nieuwkomers van harte welkom.

Gezien het vertrek van fabrikanten als BMW en Toyota wijst directeur Jonathan Neale op het belang van fris bloed in het startveld.

Neale vindt het in ieder geval niet eerlijk om Lotus, Virgin Racing en Hispania Racing af te rekenen op onervarenheid.

''Ik denk dat we de nieuwe renstallen moeten helpen waar mogelijk,'' aldus Neale in gesprek met Britse media. Hij vindt dat de nieuwelingen snel stabiele factoren moeten worden.

''Ik snap dat enkelen hun bezorgdheid uitspreken, maar dat is een zaak voor de FIA. Laten we niet vergeten dat we blij mogen zijn met zo'n goed gevulde grid. Vooral omdat we de laatste jaren Honda, Toyota en BMW zijn kwijtgeraakt.''

Zwaar weekend

Het zal geen verrassing zijn wanneer de nieuwe renstallen tijdens de seizoensopener in de achterhoede bivakkeren, maar Neale meent wel dat de FIA een oogje in het zeil moet houden met het oog op de veiligheid.

Vooral Hispania Racing, dat in Bahrein aan de start verschijnt zonder ook maar een meter te hebben getest, kan een risicofactor zijn.

''Ik ben blij dat ik mijn huidige functie niet vervul bij Hispania, want dan ging ik een zwaar weekend tegemoet in de woestijn. Ik ben heel benieuwd waar dat team toe in staat is. Indien er rode vlag na rode vlag wordt veroorzaakt, treedt de FIA vast op.''