AMSTERDAM - Jenson Button voelt zich op zijn plek bij McLaren. De Brit kwam deze winter over van Brawn GP en heeft totaal niet de indruk dat McLaren het team van Lewis Hamilton is.

Kort na zijn overstap werd de transfer van Button beschouwd als het graven van zijn eigen graf. McLaren is immers het team waarbij alles draait om Hamilton en zijn teamgenoten, zie Fernando Alonso en Heikki Kovalainen, krijgen geen gelijke kansen.

De regerend kampioen ziet dat anders. "Lewis heeft al zijn Grands Prix voor McLaren gereden, maar ik heb niet het gevoel dat hij de zon is waar de anderen omheen draaien", verklaart Button in Australische media.

Onderdeel

"Ik voel mezelf als een belangrijk onderdeel van het team, ook al ben ik hier pas een paar maanden. Deze indruk is voor mij heel erg belangrijk. Vooral omdat dit van groot belang is als ik mijn titel met succes wil verdedigen."

Button onthult dat hij voor zichzelf ook twijfel wilde wegnemen. "Voordat ik mijn handtekening zette, vroeg ik: is dit het team van Lewis? Iedereen antwoordde: Nee, geen sprake van. Hij heeft met ons successen behaald, maar er is geen enkele reden waarom jij dat niet zou kunnen."

Moeite

Dat is precies wat Button graag wilde horen. "Veel coureurs hebben er moeite mee om van renstal te wisselen, maar ik ga de uitdaging van een nieuwe omgeving graag aan. Gelukkig heb ik snel mijn draai weten te vinden."

"Ik arriveer met een optimale voorbereiding in Bahrein. Ik was in eerste instantie wat terughoudend over mijn kansen voor de eerste race, maar dat is verdwenen. Omdat ik merk dat het team blij is met mijn komst."