AMSTERDAM - Bernie Ecclestone wil in 2013 een Formule 1-race organiseren in de straten van Rome. De geruchten over een Grand Prix in de Italiaanse hoofdstad deden al vaker de ronde, maar nu lijkt het er dan toch echt van te komen.

Ecclestone is al jaren druk met het bedenken van nieuwe locaties om te racen. Zo reist het circus in 2010 voor het eerst af naar Zuid-Korea. Dat uitbreiden van de kalender gaat volgens de puissant rijke Brit nog wel even door.

"Rome komt in 2013 op de Formule 1-kalender. We zullen dan twintig Grands Prix rijden en de teams zullen daar blij mee zijn", tekende het Duitse Speedweek op uit de mond van Ecclestone.

Broodnodig

De Engelsman verwacht niet dat de teams in het geweer komen tegen de volle kalender. Volgens Ecclestone is het voor de sponsoren broodnodig om twintig races per seizoen te rijden.

"De teambazen zoals Martin Whitmarsh van McLaren zijn intelligente mensen uit het bedrijfsleven die deze noodzakelijkheid en behoefte zullen begrijpen en erkennen."

New York

De grootste wens van Ecclestone is een race in New York City. Een Grand Prix op de straten van Manhattan lijkt voorlopig echter nog ver weg.