DOETINCHEM - De Graafschap kan zich opmaken voor een rentree in de eredivisie. De ploeg uit Doetinchem zette naaste concurrent Cambuur Leeuwarden maandagavond op nog grotere achterstand door de onderlinge confrontatie op de Vijverberg met 3-0 te winnen.

Daardoor groeide het gat met de nummer twee, die weliswaar een wedstrijd minder speelde, naar tien punten.

Ook de nummer drie van de ranglijst verloor maandagavond. Go Ahead Eagles ging bij Omniworld onderuit (2-0) en heeft evenals Cambuur tien punten minder dan de koploper. Go Ahead speelde wel een duel meer dan de Friezen.

Nummer vier FC Zwolle redde thuis tegen AGOVV Apeldoorn, de nummer één in de strijd om de vierde periodetitel, maar net een punt. Arne Slot bezorgde de thuisclub in de slotfase de 2-2.

De Ridder

De Graafschap en Cambuur beëindigden het duel met tien man. Beide ploegen hadden binnen een half uur een speler met een rode kaart ingeleverd. De thuisclub verloor Steve de Ridder, die na een overtreding natrapte.

Uit de vrije trap maakte Hugo Bargas wel de 1-0 voor de Doetinchemmers. Tien minuten later was het evenwicht in spelers weer hersteld. Ook Reeza Ghoochannejhad kon zich niet beheersen na een overtreding van een speler van De Graafschap en trapte na.

Ook hij mocht van scheidsrechter Richard Liesveld direct inrukken. In de tweede helft besliste Bargas met zijn veertiende competitietreffer het duel: 2-0. Peter Jungschläger zorgde in de slotfase met de 3-0 voor een carnavalsstemming op de volgepakte tribunes.

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles liet de thuisnederlaag van vrijdag tegen Dordrecht volgen door een verliespartij bij Omniworld. Vitesse-huurling Genaro Snijders trof voor de thuisclub twee keer doel.

FC Zwolle nam tegen AGOVV nog wel een voorsprong door Erik Bakker, maar de bezoekers Edgar Manucharyan en Jop van der Linden bogen in de tweede helft de achterstand om in 1-2. Arne Slot tekende voor de 2-2. Zwolle had toen al een man minder door een rode kaart voor Albert van der Haar.

Hekkensluiter FC Oss verraste met een zege bij FC Dordrecht, 0-1. Tim Peters zorgde voor de enige treffer. Het was de vierde seizoenszege van de Brabanders, die nummer voorlaatst Telstar weer in het vizier hebben. Telstar verloor van Excelsior (1-2) en heeft nog maar twee punten meer.